Stacks Image 3

Magyarország Időjárási Radar


FRISS INGATLANPIAC HÍREK


2021. november. 24.

Gigászi szakadék tátong ebben a régióban: romos viskók és luxusházak váltják egymást
(Hellovidek.hu)
A járványhelyzet nagy változásokat hozott magával: hatással volt a legtöbb ágazatra, így nem volt kivétel az ingatlanpiac sem. A tapasztalatok azt mutatják, nőtt a kereslet a családi házak iránt, de kapósabbak lettek a korszerűsítendő ingatlanok is. A HelloVidék az elmúlt hetekben Magyarország régióit vette górcső alá, annak szempontjából, hogyan változott az ingatlanpiaci helyzet az adott területen. Cikkünkben most az dél-dunántúli régiót jártuk körbe, hol és mennyiért lehet lakást vásárolni, illetve melyek az egyes megyék legnépszerűbb települései a vásárlók körében… Részletek » (I.- II.)
Hány évig dolgozunk egy budapesti eladó lakás áráért?
(Tudastar.ingatlan.com)
Ha a közép-európai országok fővárosi átlagfizetéseit összehasonlítjuk, egy budapesti eladó lakás vásárolhatunk meg belőle a legkönnyebben. Az ingatlan.com kutatása alapján az elmúlt években megváltozott közép-európai fővárosok lakáspiaca és a fizetéshez mért lakásárak szerinti sorrendje is. A kutatás hivatalos adatok alapján azt vizsgálta, hogy hány évre jutó nettó átlagfizetésből jön ki egy budapesti eladó lakás ára és mennyire van szükség Prágában, Pozsonyban, Varsóban és Bukarestben… Részletek » (II.- II.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonalmádiban?


2021. november. 23.

Rengeteget bukhat, aki így kezd felújításba: hiába az ingyen milliók, ez durván nyeli a pénzt
(Pénzcentrum.hu)
Ma Magyarországon egyértelműen kétarcú képet mutat az ingatlanfelújítási piac. Egyfelől a felújítási kedv rendkívül magas a lakosság körében, ugyanakkor az alapanyagár-drágulás, a szakemberhiány és a munkadíjak emelkedése egyaránt óvatosságra intik a renoválni vágyókat. Igen ám, de összességében, az év végére már csillapodtak az árak, úgyhogy a kivárásra játszóknak most jöhet el az idejük. Mutatjuk, miként alakultak idén az egyes, népszerű felújítási munkálatok átlagárai, ahogyan azt is, mennyi időt kell átlagosan várni egy-egy jó minőségű kivitelező brigádra… Részletek » (I.- II.)
EBBEN A MUTATÓBAN LENYOMJUK NYUGAT-EURÓPÁT, DE VANNAK HÁTRÁNYAI
(Haszon.hu)
Az Európai Unió lakosságának 69,8 százaléka él saját tulajdonú ingatlanban, míg Magyarországon ez az arány 91,3 százalék. Csak két ország előzi meg hazánkat az unióban, Románia 96,1 százalékkal és Szlovákia 92,3 százalékkal - közölte a Duna House az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb adatai alapján… Részletek » (II.- II.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 22.

Újra erőre kapott az ingatlanbefektetési piac
(MMonline.hu)
Jövőre már a koronavírus-járvány előtti szintet közelíthetik meg a volumenek. Szakértők 2021-ben 20 százalékkal erősebb befektetői forgalmat várnak, mint az előző évben, az erősödés motorja pedig az irodapiac… Részletek » (I.- II.)
A budapesti és a vidéki ingatlanok átlagosan ennyiért keltek el a múlt hónapban
(Alon.hu)
Nagyok a különbségek, de az ingatlanok négyzetméterára között is nagy a szórás… Részletek » (II.- II.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 20.

Budapest arculatát és közlekedését alaposan megváltoztatják
(Novekedes.hu)
A főváros jövőbeli nagyberuházásaiból válogattunk. Akadnak köztük közlekedési és ingatlanfejlesztési projektek is. Némelyik már szinte biztos elkészül, de van amelyikről még csak homályos tervek léteznek. Ami közös bennük, hogy ha elkészülnek komoly hatásuk lesz Budapestre… Részletek » (I.- II.)
Régi adósságát törleszti Horvátország
(VG.hu)
November elsején kezdődött a horvát geodézia történetének legnagyobb projektje. Feltérképeznek mindent, de a lehető legtöbb elaprózott földtulajdont tagosítani szeretnék, és frissítik az illetékes hivatal adatbázisát. A tízéves folyamat becsült értéke 3 milliárd kuna (146 milliárd forint)… Részletek » (II.- II.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. november. 19.

Berobbantak a zágrábi ingatlanárak
(VG.hu)
Az elmúlt évben korábban nem látott mértékű árnövekedés zajlott le a horvát fővárosban. Leginkább az újépítésű lakások ára nőtt, de a használt ingatlanokért is többet kérnek, mint egy évvel ezelőtt… Részletek » (I.- III.)
Már közel sem olyan jó befektetés az ingatlan, mint a járvány előtt? Itt érdemes most vásárolni
(Pénzcentrum.hu)
A tavalyi gyengélkedés után idén újra erőre kapott az ingatlanbefektetési piac, a kilátások is jók, amelyek alapján jövőre már a koronavírus-járvány előtti szintet közelíthetik meg a volumenek. 2021-ben 20 százalékkal erősebb befektetői forgalmat várunk, mint az előző évben, az erősödés motorja az irodapiac. Az idei folyamatok sajátossága az irodapiaci tranzakciók magas aránya az összvolumenen belül, amely a 85 százalékot is elérte 2021 októberéig, szemben a pandémia előtti 40 százalékkal… Részletek » (II.- III.)
Fontosabb a praktikum a luxusnál az ingatlanvásárlóknak
(ProfitLine.hu)
Olyan egységes az áremelkedés az ingatlanpiacon, hogy nehéz szélsőségeket kiemelni, de vannak területek Budapesten, ahol több évre visszatekintve látható, hogy nagyon jelentős drágulás történt. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa példaként említette a köztudatban sokszor lenézett Csepelt, ahol a családi házak árai már felveszik a versenyt a főváros más részein tapasztalhatóval. A szakember azt mondta, a lakásárak oly mértékben emelkedtek, hogy minden eddiginél fontosabb lett az ingatlanok elrendezése, a luxusfunkciók pedig másodlagossá váltak… Részletek » (III.- III.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. november. 17.

A kilencvenes évekbe löki vissza Kínát az új válság
(Napi.hu)
Az ingatlanpiac válsága olyan szintre lassítja a kínai gazdaság növekedését, amelyre utoljára az 1990-es években volt példa. A jelek szerint ezt az árat is hajlandó megfizetni a vezetés azért, hogy csökkenjen függésük az ingatlanszektortól. A kínai lassulás komoly következményekkel járhat más országokra nézve is… Részletek » (I.- III.)
Ingatlan árak Pest Megyében - hol a legolcsóbb és hol a legdrágább egy négyzetméter?
(ProfitLine.hu)
Az ingatlan.com friss ingatlanpiaci elemzésében azt vizsgálta meg, hogy Budapest agglonerációs körzetében hogyan alakulnak az ingatlanok árai. Melyik település négyzetméter-ára a legmagasabb és hol kell tizedannyit fizetni egy négyzetméter ingatlanért? Ingatlanpiaci körkép… Részletek » (II.- III.)
16-szoros a különbség a berobbanó budapesti agglomeráció ingatlanáraiban
(Blikk.hu)
A nagyvárosi lakásdrágulás és a járványhatás miatt felértékelődtek az agglomerációs körzetek, vagyis megnőtt a kereslet a kerttel rendelkező családi házak iránt. Így történt ez Pest megyében is, ahol a múlt évben eladott lakások négyzetméterára között tizenhatszoros eltérés volt… Részletek » (III.- III.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 15.

Itt a milliókat érő lista: erről minden lakásvásárlónak tudnia kell
(Pénzcentrum.hu)
Kiderült, hogy ingatlanpiaci szempontból áldás, vagy átok-e vasút mellett lakni, és a Pénzcentrumnak nyilatkozó ingatlanpiaci szakértők azt is elárulták, hogy mennyit dobhat a lakásárakra a boltok, és az egyéb szolgáltatások közelsége. A szakemberek az iskolák, óvodák kapcsán arról beszéltek, hogy manapság már nem értékfejhajtó tényezők, hanem alapként tekintenek ezek közelségére a vevők. A fővárosi ingatlanpiac másik kritikus pontja a parkolóhely, amely mára aranyat ér Budapesten, jelentősen megdobhatja a lakás, ház értékét… Részletek » (I.- IV.)
Erősödött a befektetők szerepe a fővárosi ingatlanpiacon
(ProfitLine.hu)
A fővárosi ingatlanpiaci forgalomban a legfőbb motiváció a befektetési célú vásárlás volt, a tranzakciók csaknem fele ebbe a kategóriába esett, a vevők átlagosan 50 millió forintot fizettek egy adott ingatlanért; a befektetési célú ingatlanvásárlás újbóli erősödését mutatja, hogy a befektetési vásárlások aránya 2020 februárjában volt utoljára ilyen magas - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel… Részletek » (II.- IV.)
Kiderült, melyek az ország legdrágább és legolcsóbb utcái az ingatlanpiacon
(Origo.hu)
A múlt évben eladott lakóingatlanokat nézve a budapesti II. kerületben lévő Vérhalom tér volt a legdrágább az egész országban 2 millió forintos átlagos négyzetméterárral. A 2019-es listavezető Vörösmarty tér visszaszorult a második helyre a maga 1,4 millió forintos árával, ami egyébként 200 ezer forinttal elmarad a 2019-es értéktől. A tízes toplistára a főváros I., II., V., valamint XII. kerületeinek utcái, terei kerültek fel, vagyis továbbra is a budapesti belváros, a Rózsadomb és a hegyvidéki lokációk a legdrágábbak. A múlt évben a legolcsóbb lakóingatlanok a borsodi Rudabányán és a Bács-Kiskunban található Borgotán keltek el, itt a négyzetméterár 21 ezer forint volt. Ez egyben azt is jelenti, hogy 100-szoros a különbség a legolcsóbb és a legdrágább lakóingatlanok átlagos négyzetméterára között - adta hírül az ingatlan.com… Részletek » (III. - IV.)
A járványhelyzet megtette hatását: óriásit esett a külföldiek lakásvásárlása
(Portfolio.hu)
A járványhelyzet miatt az egy évvel korábbi 8 ezerrel szemben csak alig több mint 5 ezer külföldi állampolgár vásárolt ingatlant hazánkban 2020-ban. Szlovákia kivételével minden más területről kevesebb vevő érkezett. A legtöbb lakást továbbra is német állampolgárok veszik, a második helyre pedig Románia került, letaszítva helyéről a tavalyi másodikat, Kínát, akik egészen a negyedik helyig csúsztak vissza… Részletek » (IV. - IV.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 13.

Lehangolóan kevés fiatal bír a saját lábán állni az ingatlanpiacon
(Napi.hu)
A fiataloknak csupán a 37 százaléka képes a lakásvásárlását készpénzből finanszírozni, de ők is feltételezhetően külső tőketámogatás segítségévél, esetükben jellemzően a családi háttér jelenti a bankot, ezzel szemben az idősebb generációk 62,5 százaléka tudja készpénzben, hitel nélkül megoldani lakásvásárlását - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel… Részletek » (I.- I.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. november. 12.

A fővárosi ingatlanok több mint felét befektetési céllal veszik
(VG.hu)
A Duna House becslése szerint az ősz eleji élénkülés után egy minimális visszaesés volt tapasztalható októberben az ingatlanpiacon. Az elmúlt hónapban 11 526 darab tranzakciót zártak le, ami ugyan elmarad szeptemberhez (11 807) és az előző évek azonos időszaki adataihoz képest, de a nyári hónapokhoz viszonyítva még mindig 3 százalékos növekedést mutat. Ezzel párhuzamosan a Keresletindex is mérséklődést mutat, jelenleg 74 ponton áll… Részletek » (I.- II.)
Befektetésre, átlagosan 50 millióért vesznek lakásokat Budapesten
(PiacesProfit.hu)
A fővárosi ingatlanpiaci forgalomban a legfőbb motiváció a befektetési célú vásárlás volt, a tranzakciók csaknem fele ebbe a kategóriába esett, a vevők átlagosan 50 millió forintot fizettek egy adott ingatlanért; a befektetési célú ingatlanvásárlás újbóli erősödését mutatja, hogy a befektetési vásárlások aránya 2020 februárjában volt utoljára ilyen magas - közölte a Duna House. Vidéken ezt a motivációt a vevők 26 százaléka nevezte meg, az átlagos vásárlási összeg 22,3 millió forint volt… Részletek » (II.- II.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonalmádiban?


2021. november. 11.

A külföldi lakásvásárlók egyre aktívabbak az ingatlan.com-on
(Tudastar.ingatlan.com)
A külföldi lakásvásárlók száma tavaly még 40 százalékkal kevesebb volt, mint 2019-ben. Idén viszont bizonyos országokból már élénkült a külföldiek kereslete az ingatlan.com-on meghirdetett lakások iránt… Részletek » (I.- IV.)
Kevesebb külföldi vásárol ingatlant Magyarországon, mint korábban
(Napi.hu)
Csökkent a külföldiek szerepe a magyarországi lakáspiacon részben a járványhoz köthető óvatosság és bizonytalanság, valamint a brexit hatása miatt… Részletek » (II.- IV.)
Egy komplett vásárlói réteg tűnt el a magyar ingatlanpiacról: kidurranhat a lufi?
(Pénzcentrum.hu)
Részben a járványhoz köthető óvatosság és bizonytalanság, valamint a brexit hatása miatt csökkent a külföldiek szerepe a magyarországi lakáspiacon. Bár idén a Németországból, Hollandiából érkező kereslet nőtt, a külföldi érdeklődések száma csökkent. Ennek eredményeként a külföldi vásárlások az idén sem érik el a 2019-es szintet, amikor a teljes forgalom 5 százalékát adták… Részletek » (III.- IV.)
Nyílik az olló: ezeken a vidékeken lassan tényleg megfizethetetlenek lesznek a lakások
(Pénzcentrum.hu)
A második negyedévben tovább folytatódott az ingatlanárak növekedése, azonban a korábbi dinamika úgy tűnik, megváltozott. Az előzetes adatok alapján éves összehasonlításban újra nyílni látszik az árolló, hiszen Budapest és a vidéki városok áremelkedésének üteme gyorsult, míg országos szinten és a községek esetében lassulás volt tapasztalható… Részletek » (IV.- IV.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. november. 10.

Ismét a szakadék szélén egyensúlyoz az Evergrande
(VG.hu)
Ismét csőd közelébe került szerdán a China Evergrande csoport, amely az elmúlt hetekben több alkalommal a türelmi időszak lejártához közeledve rendezte kifizetéseit, az utolsó pillanatban kerülve el a törlesztési csődöt… Részletek » (I.- V.)
Kiszámolták, hol durranhatnak a legnagyobbat az óriásira növő ingatlanbuborékok
(Origo.hu)
A UBS ingatlanbuborék-index korai figyelmeztető jezésként szolgálva a világ 25 nagyvárosának lakóingatlan-árait értékelte, továbbá buborékkockázatuk alapján pontozta és rangsorolta őket… Részletek » (II.- V.)
Megszólaltak a szakértők: ezt tette az ingatlanpiaccal a moratórium részleges lezárása
(Pénzcentrum.hu)
Kiegyensúlyozott maradt a lakáspiac a hitelmoratórium részleges lezárása után, annak ellenére, hogy korábban voltak olyan félelmek, amelyek kényszereladási hullámot vizionáltak. A lakáspiaci forgalom stabil maradt, a kínálatban pedig nem történt kiugró bővülés, ami pánikeladásokra utalna. November elején az egy hónappal korábbihoz képes pedig októberhez képest fél százalékkal csökkent a tulajdonosok által meghirdetett eladó lakások száma, éves szinten pedig 7 százalékkal bővült. Azoknak a hiteleseknek, akik a moratórium vége miatt nehézségei adódnának van lehetőségük arra, hogy fizetési könnyítést kérjenek a bankjuktól… Részletek » (III.- V.)
Lakáseladási pánik a hitelmoratórium után?
(Tudastar.ingatlan.com)
Novembertől sokak számára véget ért a 2020 márciusában elrendelt hitelmoratórium, nekik újra meg kell kezdeniük az adósság törlesztését. Ez a fordulópont a lakáspiacot is érinti: az ország online ingatlan-piactereként szolgáló ingatlan.com adatai alapján az látható, hogy egyelőre alaptalanok voltak a lakáspiaci felfordulástól és kényszereladási hullámtól való félelmek… Részletek » (IV.- V.)
Átlagosan ennyi hitel szükséges ingatlanvásárláshoz
(VG.hu)
Az Otthon Centrum több ezer fős minta alapján készített elemzéséből, mely az ingatlant vásárlók idei hitelfelvételi szokásait vizsgálta, az derült ki, hogy az ügyfelek 39,4 százaléka vesz fel hitelt, átlagosan 17 millió forintot… Részletek » (V.- V.)

Eladó házat/nyaralót keresel Monoszlón?


2021. november. 09.

Vidéken jobban pörög az ingatlanpiac
(MMonline.hu)
A napokban jelent meg az MNB hivatalos jelentése, amely szerint 2021 második negyedévében a vidéki városokban nőttek a lakásárak a legnagyobb mértékben. A jegybanki adatok megerősítik a Duna House piaci tapasztalatait a vidéki ingatlanpiac erősödéséről, valamint a továbbra is aktív piaci érdeklődésről. Az ingatlanközvetítő által közölt keresleti mutatók a második negyedévben az előző évek azonos időszakához képest emelkedő tendenciát mutattak… Részletek » (I.- I.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 08.

Megéri-e befektetésként lakást venni, és milyet érdemes választani erre a célra? Az ingatlanszakértő válaszolt
(Femina.hu)
Az ember nem mindig beköltözés céljából vesz ingatlant: megéri lakásba fektetni a pénzt, ha jól csinálja… Részletek » (I.- I.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 07.

Mit hoz a negyedik hullám a belvárosi ingatlanpiacon?
(ProfitLine.hu)
Magyarországot is elérte a koronavírus járvány negyedik hulláma, amely ismét vizsgálódásra ösztönzi a gazdasági élet szereplőit. Az ingatlanpiaci szakértők szerint a második és a harmadik hullámhoz hasonlóan a piaci árak tendenciáján ez sem fog jelentősen változtatni… Részletek » (I.- II.)
Épp itt az ideje a korszerűsítésnek - Siralmas az otthonaink energiahatékonysága
(Portfolio.hu)
Nagyon kevés hazai ingatlan felel csak meg az új lakásoknál a jövő júliustól elvárt energiahatékonysági szintnek, a Takarék Index adatai szerint 2016 és 2020 között csak a lakó- és szállásjellegű ingatlanok 2,6 százaléka kapott ilyen minősítést. A fővárosban és több nyugati megyében jobb a helyzet az átlagnál, míg Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében a legrosszabb. Nem csak a magyar ingatlanok energiahatékonyságával van probléma, Európa több országában hasonlóan rossz a helyzet, pedig a korszerű ingatlanokkal jelentősen lehet csökkenteni a rezsiköltségeket, és mérsékelhető az ország energiaszükséglete is, mivel a háztartások a legnagyobb energiafogyasztók… Részletek » (II.- II.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. november. 06.

Őrült tempóban nőnek az ingatlanárak: ezek most legdrágább megyeszékhelyek
(Hellovidek.hu)
Újra berobbanhatnak a lakásépítések. Az első háromnegyed évben 12 642 ezer új lakóingatlant adtak át Magyarországon, ez 1,7 százalékos csökkenést jelent, de továbbra is erős teljesítményt tükröz. A lakásépítési kedv pedig jelentősen nőtt. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 30 százalékkal nőtt… Részletek » (I.- I.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonalmádiban?


2021. november. 05.

Mire számíthatnak a bérlők, lakásvásárlók: bezuhannak az árak a járvány 4. hulláma miatt?
(Pénzcentrum.hu)
Magyarországot is elérte a koronavírus járvány negyedik hulláma, amely ismét vizsgálódásra ösztönzi a gazdasági élet szereplőit. Az ingatlanpiaci szakértők szerint a második és a harmadik hullámhoz hasonlóan a piaci árak tendenciáján ez sem fog jelentősen változtatni… Részletek » (I.- IV.)
Fokozódik a kínai ingatlanválság, újabb óriáscégnél vannak problémák
(Portfolio.hu)
A hongkongi tőzsdén jegyzett kínai ingatlanfejlesztő, a Kaisa Group Holdings és három leányvállalata pénteken a piacnyitás előtt felfüggesztette a részvényeivel való kereskedést. A Kaisa csütörtökön közölte, hogy pénzügyi egysége elmulasztott egy vagyonkezelési termékkel kapcsolatos kifizetést, a  vállalat likviditásával kapcsolatos aggodalmak fokozódása közepette. A kínai ingatlanfejlesztők között a Kasia az Evergrande után a második helyen áll az amerikai dollárban denominált offshore kötvények kibocsátása tekintetében… Részletek » (II.- IV.)
Vajon mire elég az új bérminimum a lakáspiacon? Meg fogsz lepődni...
(Pénzcentrum.hu)
Most már hivatalos: 2022 év elejétől bruttó 200 ezer forint lesz a minimálbér hazánkban, a garantált bérminimum pedig 260 ezer forintra nő. Szakértők kiszámolták, hogy ennek köszönhetően hogyan javulnak a családok hitelfelvételi lehetőségei. Ezek alapján akár közel 40 millió forint értékű ingatlan is elérhető lehet a potenciális vásárlóknak… Részletek » (III.- IV.)
Hogyan változtak a hazai ingatlanárak az ősz beköszöntével?
(Napi.hu)
Az utóbbi években a lakóingatlanok kínálati árán felül a bérleti díjak is hihetetlen ütemben növekedtek. Bár az előző évben volt némi stagnálás a koronavírus beköszöntével, és visszaesések is voltak az árakban az ország néhány területein, az átlag lakás bérleti díjak ennek hatására is még mindig az egekben vannak, nem beszélve a eladásra kínált különböző lakóingatlanok négyzetméter árairól. Az ingatlannet.hu legújabb elemzése azt járta körbe, miként is változtak a hazai ingatlanok az újabb hullám kapujában… Részletek » (IV.- IV.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. november. 04.

Menekülnek a belvárosból a pestiek: itt még van esély olcsó lakást találni
(Pénzcentrum.hu)
Az agglomeráció reneszánszával, majd a balatoni ingatlanpiac felpezsdülésével párhuzamosan a főváros népszerűségének folyamatos csökkenése az elmúlt közel két év egyik legmeghatározóbb trendje az ingatlanpiacon. Annak ellenére, hogy 2020-ban tizenhat éves rekordot döntött Budapesten a vándorlásból származó lakosságszám csökkenés, az élet egyáltalán nem állt meg a főváros ingatlanpiacán. A kerületeken belül 43 ezer, míg a kerületek között közel 58 ezer fő változtatott állandó lakóhelyet az év folyamán és a számok alapján a legnagyobb forgalmat a XI. kerület könyvelhette el. Az OTP Ingatlanpont szakértője a KSH által minap publikált népességmozgás statisztikák alapján a főváros ingatlanpiacát elemzi… Részletek » (I.- III.)
Dominóként dőlnek a kínai cégek, megint likviditási gondokkal küzd egy beruházócég
(Napi.hu)
A kínai ingatlanfejlesztő Kaisa Group Holdings csütörtökön közölte, hogy nem teljesített egy vagyonkezelési termékkel kapcsolatos kifizetést, ami tovább növelte az adóssággal küszködő vállalat készpénzhiányával kapcsolatos aggodalmakat. Az ázsiai országban az ingatlanfejlesztőcégek egyre nagyobb válságba kerültek, mióta az Evergrande fizetési gondokkal küzd. Már több cég jelezte: likviditási nehézségei vannak, a befektetők pedig egy erősödő bedőlési hullámtól tartanak… Részletek » (II.- III.)
Újra berobbanhat az új lakóingatlanok piaca
(Tudastar.ingatlan.com)
Ahogy arra idei év elmúlt hónapjaiban látható tendenciák alapján számítani lehetett lendületes növekedés várható az új lakóingatlanok piacán. Bár az átadott lakások száma minimálisan csökkent, az építési kedv kiugró – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely ismerteti a kínálat és a kereslet ide alakulását, valamint az országra november elején jellemző átlagos négyzetméterárakat is… Részletek » (III.- III.)

Eladó házat/nyaralót keresel Monoszlón?


2021. november. 03.

Tovább emelkedtek a lakásárak a megyei jogú városokban
(Portfolio.hu)
Minden használt ingatlantípusnál nőtt a négyzetméterár az egy évvel ezelőttihez képest - derült ki az Otthon Centrum megyei jogú városokra vonatkozó összesítéséből. A tanulmány szerint a társasházi és panellakások, illetve a családi házak áremelkedése között 5-20 százalék közötti a szórás. A megyei jogú városokban a társasházi lakások négyzetméterára 387 ezer forintra nőtt idén. Ez az ár 10,3 százalékkal magasabb, mint a 2020-ban mért érték… Részletek » (I.- II.)
Visszatértünk a járvány előtti szinthez: ennyi lakás cserélhet gazdát idén Magyarországon
(Portfolio.hu)
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2021 októberében, országosan 11 526 ingatlan-adásvétel bonyolódott. Ez az ősz eleji élénküléshez képest minimális visszaesést mutat, azonban az idei évben ennek ellenére elérheti a 150 ezret a tranzakciók száma… Részletek » (II.- II.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 02.

Bajban a hazai ingatlanok – nagyon kevés felel meg az új követelményeknek
(Mfor.hu)
Nagyon kevés hazai ingatlan felel csak meg az új lakásoknál a jövő júniustól elvárt energiahatékonysági szintnek, a Takarék Index vizsgálata szerint 2016 és 2020 között csak a lakó- és szállásjellegű ingatlanok 2,6 százaléka kapott ilyen minősítést… Részletek » (I.- II.)
A magas ingatlanárak is ösztönzik a lakásfelújításokat egy felmérés szerint
(Propeller.hu)
A községekben a legnagyobb, a megyei jogú városokban és a fővárosban a legkisebb a felújítási kedv. Októberben sem csökkent a lakásfelújítási kedv, egyre többen korszerűsítenék az otthonukat a GKI Gazdaságkutató Zrt. (GKI) és a Masterplast felmérése szerint – közölte a GKI az MTI-vel… Részletek » (II.- II.)

Eladó lakást/nyaralót keresel Csopakon?


2021. november. 01.

Harmadával is megugorhat az agglomerációt célba vévő lakhatási kedv
(Napi.hu)
Főként az agglomeráció ingatlanpiacának erősödése várható a zöldhiteltől - közölte egy friss elemzésre hivatkozva az MTI… Részletek » (I.- II.)
A lakáshitelek történelmi csúcshoz közelítenek
(Tudastar.ingatlan.com)
Kevésbé volt élénk a használt lakóingatlanok piaca idén októberben, mint egy évvel ezelőtt. A használt lakások nyár óta érezhető forgalomcsökkenését valamennyire ellensúlyozza az újlakás-piac élénkülése. A lakáshitelek piaca pedig történelmi csúcshoz közelít… Részletek » (II.- II.)

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


BalatonHomes Ingatlanközvetítés

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk.