Stacks Image 3

Magyarország Időjárási Radar


FRISS INGATLANPIAC HÍREK


Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. október. 19.

Ezek most a legjobb ingatlanbefektetések Magyarországon: megéri belevágni?
(Pénzcentrum.hu)
Még a tavalyi átlagos hozamszinttől is elmarad az idei a befektetési célú ingatlanvásárlásoknál a Takarék Index elemzőinek vizsgálata szerint, a legnagyobb hozamot vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni… Részletek »
Vidéki használt ingatlannal lehet most a legtöbb hozamot elérni
(Mfor.hu)
Még a tavalyi átlagos hozamszinttől is elmarad az idei a befektetési célú ingatlanvásárlásoknál a Takarék Index elemzőinek vizsgálata szerint. A használt lakások esetében csökkent a sajáttőke-arányos nyereség, míg a fővárosi új lakások esetében stagnált… Részletek »

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. október. 18.

Ingatlanvita: nem a magántulajdont imádják a magyarok, csak minden más jelenlegi lehetőség borzasztó. Mi a megoldás?
(Forbes.hu)
Nem azért él a magyarok 90 százaléka saját tulajdonú ingatlanban, mert magántulajdon-fetisiszták, egyszerűen a meglévő opciók – ha egyáltalán vannak – olyan rosszak, hogy szóba sem kerül ezek választása – állítja Jelinek Csaba városszociológus, aki lakásszövetkezeti rendszer beindítása mellett érvel. Balogh László, az Ingatlan.com szakértője szerint a magas magántulajdoni aránynak is megvan az előnye, ami főleg a járvány alatt mutatkozott meg. Megfelelő bérlakásprogram beindítását viszont nemcsak a politikai akarat, hanem a kultúra és a bizalom hiánya is hátráltatja, pedig egyetértés van köztük abban, hogy szükség lenne rá. Társadalomkutatót és ingatlanost kérdeztünk a magyar ingatlanpiac visszásságairól és a lehetséges megoldásokról… Részletek »
Debrecenben már olyan drágák az ingatlanok, mint Budapesten
(Napi.hu)
Kiköltözési hullám érte el a magyar nagyvárosokat. A hazai ingatlanpiacon az utóbbi időben több ezer lakás cserélt gazdát, sokan döntöttek úgy, hogy hátrahagyják nagyvárosi életüket és vidékre költöznek… Részletek »
Elkezdődött a kiköltözési hullám: mi történik a vidéki nagyvárosokban?
(Hellovidek.hu)
Szeptemberben közel 12 ezer tranzakció realizálódott a hazai ingatlanpiacon, amelynek jelentős részét az agglomerációba kiköltözők adták. A járványügyi helyzet miatt ugyanis a városi lakásokban ragadt emberek, családok szeretnék újra szabadnak érezni magukat, ezért kertkapcsolatos házakat keresnek új otthonuknak. A kiköltözési hullám nem csak Budapestre jellemző, hanem szinte kivétel nélkül az ország többi nagyvárosára is… Részletek »
Bőven maga mögött hagyta a Covid-járványt az európai ingatlanpiac
(VG.hu)
Gyakorlatilag az összes európai országban az ingatlanpiac felpörgéséről is szól az idei év. A tranzakciók száma magas szinten van, sokan ismét befektetési lehetőségként tekintenek az ingatlanokra, a trendből a luxus szegmens is profitál… Részletek »

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. október. 17.

A borvidékekről a szüret után sem szabad megfeledkezni – pörög az ingatlanpiac
(PiacesProfit.hu)
Lassan véget ér a szüreti szezon, de a hazai borvidékek ingatlanpiaca továbbra is aktív. Azonban nem szükségszerű, hogy csak az költözzön valamely történelmi borvidék közelébe, aki szőlőtermesztésre és borkészítésre adja a fejét, hiszen azok is megtalálhatják számításukat, akik a nagyváros zaját maguk mögött hagyva vidéken keresnek családi házat, nyaralót, esetleg hobbitelket. Az OTP Ingatlanpont szakértői ezúttal a Tokaji, Kunsági és Pécsi borvidék településeinek ingatlanpiaci aktualitásait mutatják be… Részletek »

Eladó házat/nyaralót keresel Tihanyban?


2021. október. 16.

Szerkezetátalakítással menekülne az összeomló Evergrande, de csak mélyül a kínai válság
(Napi.hu)
Az Evergrande Group vezérigazgatója Hongkongban tárgyalásokat folytat befektetési bankokkal és hitelezőkkel egy lehetséges szerkezetátalakításról és eszközértékesítésről, miközben a kínai ingatlanfejlesztő a több mint 300 milliárd dolláros adósságállománya nemteljesítésével kerül egyre mélyebb válságba. Közben viszont egy állami ingatlancég sem vásárolta meg az értékes ingatlanjait, ami rossz üzenet a piacoknak… Részletek »
Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást
(Realista.ingatlan.com)
Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - írta a közösségi oldalán Novák Katalin… Részletek »

Eladó házat/nyaralót keresel Balatonfüreden?


2021. október. 15.

Tudta? Negyven százalékkal kevesebb külföldi fektette be a pénzét magyar ingatlanokba
(Blikk.hu)
A magyar ingatlanok még mindig kitűnő befektetési lehetőséget jelentenek a külföldi vásárlóknak, ám számuk jelentősen visszaesett az elmúlt két év adatai alapján. Az Európai Unión kívüli ingatlanvásárlók körében tavaly mindössze 2.200 esetben nyújtottak be erre irányuló kérelmet, elsősorban (74%) fővárosi lakásra, a legnagyobb, 39%-os arányban kínai állampolgárok. Ugyanakkor Algériából, Ausztráliából, Tunéziából és Venezuelából is érkeztek befektetők… Részletek »
Elszabaduló ingatlanárak, alacsony bérek: nem csak Budapesten nehéz lakáshoz jutni
(Pénzcentrum.hu)
A bérek és az ingatlanárak párhuzamos emelkedése a 2010-es években egész másként érintette a fővárosban és az egyes megyeszékhelyeken élőket, ugyanis a fővárosban nem csak az átlagjövedelem  növekedett, hanem az átlagos négyzetméterár is… Részletek »
Lakást vagy házat adsz el? - Ezek az ingatlan eladás költségei 2021-ben
(Portfolio.hu)
Egy ingatlan eladásnál természetesen az eladót is terhelik költségek. Mik egy ingatlan, lakás, ház eladás költségei? Most összeszedtük, mire és mennyit, mikor és mikor nem kell fizetni. Az ingatlan eladás adózása mellett leírjuk, mi az ingatlan eladás menete, illetve milyen változások történtek az ingatlan eladás terén 2021-ben… Részletek »

Eladó házat/nyaralót keresel Pécselyen?


BalatonHomes Ingatlanközvetítés

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk.